Gerda GWX20 Az üvegbetétes egyedi biztonsági ajtó kültéri felhasználásra

A Gerda GWX20 egy üvegbetétes kültéri ajtó, melyet teljesen egyéni ízlése szerint alakíthat kinézet tekintetében. Ha Önnek fontos, hogyan néz ki a bejárati ajtó melyet nap mint nap lát és használ, ez a modellünk tetszeni fog. Ajtótervező programunk segítségével – mely ingyenesen elérhető oldalunkon – olyan mintát és színt választ, amilyet csak szeretne. De továbbmegyünk! Ha a lépcsőház felől más kinézetet szeretne elérni, mint a bejárati ajtó belső felén, ezt is megteheti. Az üvegbetét tovább növeli ezen ajtótípusunk vonzerejét, a plusz fényről nem is beszélve! Biztonságos is, ezt a 0.8 mm vastag acéllapok szavatolják az ajtó mindkét oldalán, egy biztonsági ajtó modellhez méltó módon.

Ajánlatkérés
Megtervezem
Biztonság RC2
?
Hőszigetelés 1,3kW
?
Hangszigetelés 35dB
?
Árszint
?
6 záródási pont
többpontos főzár
ablakos kivitel
ajtószerkezet: panel
átmérő: 66mm
méretek:
80 80N 80N 80E 100E
?
szín
minta

Tervezzen magának egyedi biztonsági ajtót!

szín / felület
minta / stílus

Online tervezőnkben kedvére kombinálhatja a rendelkezésre álló színeket és mintákat, sőt, kedvenceit el is mentheti magának, hogy később ajánlatot kérhessen.

Tervező megnyitása

minősített Biztonság Erősebb bármilyen embernél. Egy fa vagy műanyag ajtó gyerekjáték hozzá képest

 • Aludjon és utazzon nyugodtan.
 • 3 perces minősített áthatolási ellenállás, ami ellenáll a fizikai erőnek.
 • A 1627: 2011 szabvány szerint “RC2” és “MABISZ teljeskörű mechanikai védelem kategóriába” tartozik.

Kiemelkedő hőszigetelés Kiemelkedő hőszigetelés az acélszerkezetű ajtók között

 • Teremtsen kellemes hőérzetet otthonában télen - nyáron és csökkentse a fűtésszámlát
 • 1,3 Kwh/m2 hőszigetelési érték, amellyel kiemelkedik az átlagos biztonsági ajtók közül
 • Hőhíd-csökkentett tokszerkezet és küszöb, így nem húz a hideg és nem párásodik, a leghidegebb teleken sem.
 • Környezetbarát, CFC-mentes hőszigetelés az ajtólapban

masszív és tartós Időjárásálló, hosszú élettartamra tervezett, masszív szerkezet

 • Vetemedésnek és csavarodásnak ellenálló szerkezet, ami kitart a következő generáció számára.
 • UV és karcálló felület, ami ellenáll az időjárásnak és nem pattogzik vagy hólyagosodik évek múlva sem.
 • Karbantartásmentes felülete van, amit nem kell ápolni.
 • Könnyen tisztán tartható, csak le kell törölni.

Gerda GWX20 Mesterien megkomponált, betörésálló,
masszív szerkezet

Szerkezeti rajz
Tartozékok
Ajtólap és tok

1Az ajtó mindkét oldalát, első osztályú horganyzott, rozsdásodás mentes, 0.8 mm vastag biztonsági acéllap teszi ellenállóvá.

2Környezetbarát, CFC mentes, nagy sűrűségű szigetelőanyag biztosítja az ajtó kimagasló hőszigetelő képességét.

3Mindkét oldalon (akár egymástól eltérő megjelenésben is) cserélhető, többrétegű dekoratív faborítás, amit PVC védőborítással teszünk az apróbb karcokkal szemben ellenállóvá.

4Mozgó, edzett biztonsági acélrudazat az ajtó belsejében.

5Főzár szerkezet a biztonsági minősítés szerinti legmagasabb 7C biztonsági osztályba tartozó, szabvány: EN 12209. Biztonsági cilinderbetéttel.

6Biztonsági minősítés szerinti legmagasabb 7C biztonsági osztályba tartozó másodzár szerkezet.

7Opcionálisan rendelhető biztonsági merevlánc. A pillanatnyi kitekintést, vagy a szellőztetést teszi biztonságilag védetté. Az alapár nem tartalmazza.

8Megerősített 3 részes, le- és kiemelést is akadályozó, horganyzott zsanér 3db /ajtó.

9Zsanérok mögötti, biztonsági le- és kiemelést gátló fix tüskék.

10A cserélhető dekoratív faborítást tartó, színezett alumínium oldalsínek.

11A hermetikus záródásról az ajtólapban, ajtókeretben és küszöbben lévő, cserélhető szigetelő gumitömítés gondoskodik.

12Biztonsági üveg – P5A biztonsági osztályzattal.

Perfotherm hő-híd csökkentett keret
Színazonos acélkeret
Perfotherm hő-híd csökkentett küszöb
3db, háromrészes teflon bevonatú zsanér
Állítható zárnyelv fogadó
Akadálymentes acél küszöb
2db egymástól független zárszerkezet (kulcsokkal)
Kilincsgarnitúra
Hőszigetelt üvegbetét
Többpontos főzár

Perfotherm ajtókeret A hagyományos toknál jobb hőszigetelésért

A szabadalmazott Perfotherm™ tokszerkezet a levegő kiváló hőszigetelő képességét használja. A labirintus szerű perforáció gátat képez a hő terjedésében, így komfortosabb hőérzetet teremt az otthonában. A perforációt úgy alakítottuk ki, hogy a szerkezet nem veszít a stabilitásából, így a biztonságban sem kell kompromisszumot kötnie.

Panelszerkezetű ajtószárny Nem igényel ápolást, mégis generációk használják

Az ajtókban egyszerre érvényesül az acél ajtók masszív szerkezete és a legkifinomultabb ízlést kielégítő stílus és motívum választék. A panelszerkezet biztonságosabb és magasabb a hangszigetelése, így nyugodtabban pihenhet. A dekoratív borításból válaszhat eltérőt az ajtó két oldalára, hogy passzoljon a beltérhez és a külső homlokzathoz is.

1Acéllemez, mindkét oldalonGalvanizált páncéllemez. Korrózió-védett és magasabb felületi keménységű, ami hosszú élettartamú és ellenáll az erőszakos behatolásnak.

2Dekoratív panelszerkezetRétegelt fa-laminátum, amit egy matt akril bevonat tesz rendkívül ellenállóvá az időjárással és az UV sugárzással szemben. Karcálló és nem igényel ápolást. A borítás cserélhető, így ha átalakítja a belső tér stílusát vagy sok-sok év alatt elhasználódik, nem kell az egész ajtót kibontani és cserélni.

3Edzett rúdacélAz ajtó szerkezetébe heggesztett acélrudak egy rácsos szerkezetet alkotnak, ami visszatartja a behatolókat és extra stabilitást ad az ajtónak.

4Nagy sűrűségű szigetelésKiemelkedő hőszigetelésű PU keményhab vagy EPS kerül az ajtó belsejébe.

Üvegek és Díszbetétek Matt, tükröződő, színezett és egyedi
motívumokkal díszített üvegbetétek.

Hasonlítsa össze az ajtóhoz választható üvegeket vagy tegye még egyedibbé a bejárati ajtót hangulatos motívumokkal az üvegbetétben. A külső és belső fényviszonyok az üvegek átláthatóságát befolyásolják.

Matt tejüveg

Matt üveg, elegáns megjelenés, decens hangulat. A fényt jól átereszti, ugyanakkor nem átlátható. Lorem ipsum dolor sit amet sankti non escober, del torres et messi picasso aqua. Sevilla nostredamus, frutta di mare nostrum, piedone revioli.

Reflex barna

Reflex barna üveg, elegáns megjelenés, decens hangulat. A fényt jól átereszti, ugyanakkor nem átlátható. Lorem ipsum dolor sit amet sankti non escober, del torres et messi picasso aqua. Sevilla nostredamus, frutta di mare nostrum, piedone revioli.

Reflex grafit

Reflex barna üveg, elegáns megjelenés, decens hangulat. A fényt jól átereszti, ugyanakkor nem átlátható. Lorem ipsum dolor sit amet sankti non escober, del torres et messi picasso aqua. Sevilla nostredamus, frutta di mare nostrum, piedone revioli.

Kiegészítők Biztonsági ajtó felturbózva

Automata ajtóbehúzó

Automatikusan zárt pozícióba csukja az ajtót.

Optikai kitekintő (kukucska)

Széles látószögű, 200 fokos kitekintő. Az ajtó elött várakozó személyeket biztonságosan, az ajtó kinyitása nélkül figyelheti meg.

Gombkilincs

A gombkilincs fix behúzó gombja nem mozgatja a zárszerkezet nyelvet, így a lépcsőházi besurranások megakadályozhatóak.

3-pontos garancia * Masszív ajtó. Masszív garancia.

Öt év teljeskörű garancia
Határidő garancia a beszerelésre
Betörésvédelmi garancia

* A 3-pontos garancia az általunk beszerelt Unisec biztonsági ajtókra érvényes!

Vásárlás – szállítás – beépítés Gyakran feltett kérdések

Miben tér el a hőhíd védett és a hőhíd csökkentett tok?

Kültéri ajtóink alap felszereltsége a hőhíd csökkentett tok, amit zárt de fűtetlen lépcsőházba ajánlunk a kisebb hőkülönbség miatt. A hőhíd védett tok (PERFOTHERM) perforálva van, nincs megszakítva. Így a nagyobb hő különbség miatt nem fog izzadni a tok (páralecsapódás), ezért családi házakba, vagy nyitott folyosós lépcsőházakba ajánljuk.

Mit jelent az egykulcsos rendszer?

Az egykulcsos rendszerek kényelmi funkciókat látnak el. Előnye, hogy az ajtóban lévő két különálló zárbetétek ugyanazzal a kulccsal nyithatóak, így kevesebb kulcsra van szükség és megszabadulhat a nagy kulcscsomótól.

Nyári nagy melegben deformálódik az ajtólap?

A kültéri ajtók szerkezete teljesen hőhídmentesített, így a nyári melegben sem tudnak az ajtólapok eldeformálódni. Felületük UV védelemmel ellátott fóliával vannak ellátva, melynek köszönhetően színüket sem veszítik el.

Kifelé nyílóra is beépíthetők az ajtók? Így is biztonságosak?

Igen, az ajtók beépíthetők kifele nyílóra is. Ebben az eseteben a zsanérok láthatóak, de biztonsági szempontból nem veszítenek értékükből, mert minden zsanér mögött kiemelésgátló acéltüske található. Erre a funkcióra azért is lehet szükség, hogy az előszobánkat belsőteret megnöveljük. pl. az ajtó nem nyitható 90 fokban, mert ott éppen egy cipőszekrény, a másik oldalon meg egy kifelé nyíló fürdőszoba ajtó van

Akadálymentes a küszöb?

Igen. Az ajtó alapfelszereltségébe tartozó küszöb 19 mm magas, amely teljes akadálymentes áthaladást biztosít.

Ha minél több zárral szerelem fel az ajtómat az megvéd a betörőkkel szemben?

Gyakran előforduló tévhit, hogy a minél több zárbetét felszerelésével biztonságosnak hisszük az ingatlanunkba való bejutás megakadályozását. Pedig a nem megfelelően megválasztott zárbetétekkel, csakis magunknak okozunk kényelmetlenséget a napi ajtóhasználatnál. Vegyünk pl. egy erős biztonsági ajtót, ami 3, vagy annál több egyszerű zárral van szerelve, ami a beépítést követően nem sokkal magától szétesik, vagy éppen az egyszerűsége miatt az illetéktelen behatolók is halkan és gyorsan hatástalanítani tudják. A megnyugtató biztonsághoz nem a mennyiség, sokkal inkább a minőség ami fontos! Vegyünk egy biztonságos bejárati ajtót 1, vagy legfeljebb 2 valóban jó minőségű biztonsági zárral és megfelelő vasalatokkal! Ezzel már elmondhatjuk, hogy megtettük azokat a lépéseket, amivel egy megnyugtató biztonsági védelmet biztosíthatunk ingatlanunk és persze értékeink számára. A jó minőségű biztonsági zárbetétek ugyanis megnehezítik az illetéktelenek bejutását, mivel hatástalanításuk több időt vesz igénybe. A zárbetétek zajos, hosszú hatástalanítási procedúrája megnöveli a lebukás kockázatának lehetőségét, ezért az ilyen lakásokat, házakat nagyobb eséllyel kerülik el az elkövetők.

Mivel érhetem el a legnagyobb biztonságot?

Egy megfelelően kiválasztott biztonsági ajtó, ami két valóban jó minőségű zárbetéttel és vasalattal van szerelve megfelelő védelmet biztosít számunkra. El kell ismernünk, hogy tökéletes, mindenre kiterjedő biztonság nem létezik, de fontos, hogy az ajtó - ami a leggyakoribb behatolási felült, az ingatlan többi nyílászárójának biztonsági kategóriájával összhangban legyen, így hagyunk a lehető legkissebb esélyt az illetéktelen behatolók számára. A megelőzés is fontos, ráadásúl kifizetődőbb. Amennyiben ingatlanunk rendelkezik biztosítással, az abban megjelölt értékek biztosítására, a biztosítók konkrét elvárásokat támasztanak a védelmi szintet illetően. Érdemes a biztonsági szintet ennek figyelembevételével kialakítani, hogy az ingatlanunk védelem szintje a védett értékek nagyságával arányban kerüljön.

Hogyan tegyem lépcsőházi lakásunkat biztonságossá? Milyen biztonsági ajtót válasszak?

Az ajtó minőségére kell fokozott figyelmet fordítanunk, ahhoz, hogy megnyugtató védelemre törekedjünk. Egy szerkezetileg masszív fém biztonsági ajtónál is számít a vasalatok minősége. A biztonsági bejárati ajtót úgy kell megválasztani, hogy az összhangban legyen a lakás biztonsági paramétereivel. Panellakásoknál, vagy társasházi lakásoknál figyelembe kell venni, hogy a bejárati ajtó az egyetlen olyan nyílászáró, amivel egy illetéktelen behatoló szembekerülhet. Így az ajtónk ne csak első ránézésre legyen masszív, de kellően ellenállónak kell lennie a betörőkkel szemben.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a bejárati ajtónk biztonságánál?

Ha meglévő ajtóját szeretné megerősíteni, akkor fontos az ajtó anyaga, lehetőleg tömör, masszív legyen. Olyan kilinccsel lássuk el, amelyik kívül lefeszítést gátló betéttel rendelkezik, vagy fixgombos, belülről pedig normál, kilincs funkciójú. Az ajtólapot is erősítsük meg, acél- vagy fémszalaggal. Ha más nem is, a zárszerkezettel szembeni oldal megerősítése mindenképpen szükséges. Egy puha fa, vagy műanyag tok esetén az ajtó könnyen felfeszíthető a zárnál. Minimum 2 zár, vagy többpontos zár felszerelése ajánlott. Az alsó és a felső zár is hengerzárbetéttel működjön. Az egyik zár helyett egy jó minőségű hevederzárat is beépíthetünk, amely több irányú záródást biztosít az ajtónak. Olyan bevésőzárat válasszunk, amely kettős reteszelésű. A bejárati ajtóknál kiemelten fontos, hogy a hengerzárbetétek 2-3 mm-nél hosszabban ne lógjanak ki az ajtó síkjából, ezeket a zárbetéteket fúrásvédő pajzsal is megerősíthetjük. Biztonsági előírás, hogy a zsanérok mellé egy kiemelést-gátlót is felszerelünk. Ajánljuk még a biztonsági ajtólánc és a nagy látószögű optikai kitekintő alkalmazását is. Fontos, hogy a zárbetét biztonságilag minősített legyen, legalább fúrásvédelemmel rendelkezzen, és mindenképpen szakemberrel szereltessük fel!

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a családi házunk biztonságánál?

Hasonlóan, mint a lakások esetében, az ajtónak jó minőségű, erős, lehetőleg fémből kell készülnie, és nem árt a hasonló minőségű keret és zsanér. Gyengébb minőségű ajtóknál fontos lehet a biztonsági vasalatok minősége és a kiemelés-gátló, amely megakadályozhatja az ajtó leemelését. Válasszunk legalább két zárbetétet, vagy több ponton záródó zárat a bejárati ajtóba! A hevederzárnál is ügyeljünk annak minőségére. A megfelelő méretű zárbetét kiválasztása kiemelten fontos. Ha a zárbetét akárcsak 2-3 mm-rel is kilóg az ajtó síkjából, a törésvédelem már nem funkcionál hatékonyan, és az ajtó könnyű támadási felületté válik. Hatékony a fúrást, vagy törésvédő pajzs alkalmazása a zár védelmére, hosszabb zárbetéteknél pedig fokozottan javasoljuk ezek felszerelését.

Megtetszett az ajtó?

Ha megtetszett Önnek az ajtó, online megtervezheti és meg is rendelheti. Vagy látogasson el bemutatótermünkbe, ahol szakértő kollégánk segít a választásban!

Ajánlatot kérek
Megtervezem
RC2
Biztonsági szint

Minősített biztonsági ajtó, az EU által kidolgozott RC szabvány alapján.
Az ajtók biztonsági osztályzása megmutatja, hogy az ajtó milyen eszközöknek és mennyi ideig képes ellenállni egy esetleges betörési kísérlet alkalmával. A biztonsági ajtóink besorolása RC2-től, RC4-ig terjed, ahol az RC2 a legkisebb, míg az RC4 a legnagyobb ellenállást jelenti.

 • 3-15 perces áthatolási ellenállás az EN 1627: 2011 szabvány szerint. A behatolási kísérletet fizikai erővel és egyszerű kézi eszközökkel végezték: csavarhúzó, fogó, sasszeg
 • A főzár EN 12209 szabvány szerint a legmagasabb 7-es szintbe tartozik.
 • Az RC2N besorolás az olyan üvegezett biztonsági ajtókra vonatkozik, amelyek nem biztonsági üveggel készülnek, tehát alacsonyabb védelmet biztosítanak.
1,3kW
Hőszigetelés

Minél kisebb a mutatószám, annál jobb az ajtó hőszigetelése, így kevésbé engedi be télen a hideget és nyáron a meleget. Élvezze a magasabb komfortot és az alacsonyabb fűtésszámlát.

Mi számít jó értéknek?

 • A biztonsági ajtók között az 1.5 W/m2K alatti érték már kiemelkedően jónak számít
 • míg a 2.0 W/m2K érték egy átlagos hőszigetelésnek mondható
 • egyes biztonsági ajtóink 1,1 W/m2K értékkel bírnak, ami jelenleg az egyik legjobb a piacon

35dB
Hangszigetelés

Zavarják a lépcsőházból vagy utcáról beszűrődő zajok? Válasszon olyan ajtót, ami csendessé teszi az otthonát, így nyugodtan pihenhet és beszélgethet anélkül hogy megzavarnák, vagy fel kéne hangosítani a TV-t. Minél nagyobb a hangszigetelés (dB) értéke, annál nagyobb hanggátlásra képes az ajtó.

Egyszerű példa a hangszigetelés működésére:
A suttogó beszéd 30 decibel, a normál beszélgetés 60 dB, egy forgalmas utca morajlása 70 dB, egy kézi szerszám vagy motoros fűnyíró 80-90 dB hangerőnek felel meg. Míg a falavelek neszezése mindössze 20 dB hangerejű.

Így csökkenti a zajokat egy hanggátló ajtó:

 • egy alap Gerda ajtó ami 31dB hanggátlással bír, képes a normál beszéd hangerejét a suttogás szintjére csökkenteni
 • a legmagasabb 47dB hanggátlásra képes ajtónk az utcai zajt képes a levelek neszezésének hangerejére mérsékelni
Árszint

Miért nem írunk árakat?
Az árakat befolyásolja a választott megjelenés, az ajtó felszereltsége, illetve a beépítés helye és módja, ezért nem tudunk pontos árakat kiírni. Ugyanakkor a számozás megmutatja, ha egy ajtó kedvezőbb vagy magasabb árfekvésű.

Így találjuk meg Önnek a tökéletes ajtót:
- Meghallgatjuk az igényeit és gondosan felmérjük a beépítés helyét – így mindig közösen választunk olyan ajtót, ami az Ön elvárásaihoz és lehetőségeihez legjobban passzol.
- Megmutatjuk a szempontokat, hogy Ön valós információk birtokában a legjobb ár-érték arányú ajtót válassza ki, aminek beépítését követően nemcsak otthona biztonságát garantáljuk, hanem azt is, hogy a biztonság exklúzív megjelenéssel és hosszú élettartammal párosul.
- Nem mindenkinek megfelelő, amit kínálunk. Ilyen esetben szívesen ajánlunk más, megbízható gyártókat.

szabvány méretek
80

Szabad átjárhatóság mérete 810mm. Beépítéshez szükséges szabad falnyílás mérete 930mm

80N

Szabad átjárhatóság mérete 780mm. Beépítéshez szükséges szabad falnyílás mérete 900mm

90N

Szabad átjárhatóság mérete 880mm. Beépítéshez szükséges szabad falnyílás mérete 1000mm

90E

Szabad átjárhatóság mérete 920mm. Beépítéshez szükséges szabad falnyílás mérete 1030mm

100E

Szabad átjárhatóság mérete 1020mm. Beépítéshez szükséges szabad falnyílás mérete 1140mm

Tervezze meg ajtaját!
1 típus
Ajánlatkérés erre
faborítású
fém
teli
ablakos
A kép csak illusztráció, a valóságban a szín és a minta kis mértékben eltérhet