Geda GTT Plus Kültéri hűszigetelt biztonsági ajtó, üvegbetéttel

A GTT PLUS biztonsági ajtócsalád egy időtálló, mindenre kiterjedő fizikai és mechanikai védelemmel ellátott biztonsági bejárati ajtó. Szerkezete és felülete minden időjárási körülmény között megbízható működést és védelmet jelent az Ön és értékei számára. Kiemelt hőszigeteésének köszönhetően a leghidegebb téli napokban sem kell aggódnia a fűtési számlája miatt. A GTT Plus ajtó egy univerzális felhasználású ajtó, amely nem csak kültérben, de zárt lépcsőházban is megállja a helyét. Dupla gumiszigetelésének köszönhetően teljesen kizárja a kellemetlen lépcsőházi szagokat, zajokat. Ráadásúl üvegbetétje a legsötétett előszobát is teremészetes fénnyel látja el.

Ajánlatkérés
Megtervezem
Biztonság RC2N
?
Hőszigetelés 2,0kW
?
Hangszigetelés 31dB
?
Árszint
?
9 záródási pont
többpontos főzár
ablakos kivitel
ajtószerkezet: fém
átmérő: 58mm
méretek:
80 80N 80N 80E 100E
?
szín
minta

Tervezzen magának egyedi biztonsági ajtót!

szín / felület
minta / stílus

Online tervezőnkben kedvére kombinálhatja a rendelkezésre álló színeket és mintákat, sőt, kedvenceit el is mentheti magának, hogy később ajánlatot kérhessen.

Tervező megnyitása

Geda GTT Plus Mesterien megkomponált, betörésálló,
masszív szerkezet

Technológia
Ezt tudja az ajtó
Innováció

1Ajtószigetelés – környezetbarát, CFC mentes, nagy sűrűségű hőszigetelő anyag.

2Az ajtólap magas minőségű horganyzott acéllap, kezelésmentes, könnyen tisztítható, karcálló PVC fólia bevonattal.

3Főzár szerkezet.

4Másodzár szerkezet

5Fix, kiemelést gátló acélreteszek.

6Állítható pántok.

7Hőhíd csökkentett PERFOTHERM acélkeret, az ajtólappal azonos színben

8A hermetikus záródásról az ajtólapban, ajtókeretben és küszöbben lévő, cserélhető szigetelő gumitömítés gondoskodik

9Opcionálisan rendelhető merevlánc, amely nem tartozik az ajtó alaptartozékához

10Mindkét oldalon (akár egymástól eltérő színben is) dekoratív fahatású, PVC borítással teszünk az apróbb karcokkal szemben ellenállóvá.

11Opcionálisan rendelhető (felár elenében) hőhídmentes acélkeret

12Akadálymentes küszöb

Perfotherm hő-híd csökkentett keret
Színazonos acélkeret
Perfotherm hő-híd csökkentett küszöb
3db, háromrészes teflon bevonatú zsanér
Állítható zárnyelv fogadó
Akadálymentes acél küszöb
2db egymástól független zárszerkezet (kulcsokkal)
Kilincsgarnitúra
Hőszigetelt üvegbetét
Többpontos főzár

Perfotherm ajtókeret A hagyományos toknál jobb hőszigetelésért

A szabadalmazott Perfotherm™ tokszerkezet a levegő kiváló hőszigetelő képességét használja. A labirintus szerű perforáció gátat képez a hő terjedésében, így komfortosabb hőérzetet teremt az otthonában. A perforációt úgy alakítottuk ki, hogy a szerkezet nem veszít a stabilitásából, így a biztonságban sem kell kompromisszumot kötnie.

AjtószárnyÉvek múlva is mintha új lenne, mégsem kell ápolni

Az ajtószárny belső magja fa és nagy sűrűségű szigetelőanyag, külső része galvanizált acél, amire egy több rétegű fóliaburkolat kerül. Az ajtót úgy tervezték, hogy stabil legyen és ellenálljon az elvetemedésnek. A fólia burkolat UV-, és karcálló, könnyű tisztán tartani. Az ajtószárny belső kialakítása kiemelkedő hanggátló és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

1AcéllemezGalvanizált páncéllemez. Korrózió-védett és magasabb felületi keménységű, ami hosszú élettartamú és ellenáll az erőszakos behatolásnak.

2Ápolásmentes laminált rétegTöbb rétegű laminált borítás (HPL), ami egy nagy sűrűségű hordozóból, egy dekoratív borításból és egy védőrétegből áll, így az ajtó rendkívül ellenálló az időjárással és az UV sugárzással szemben. Karcálló, nem igényel ápolást és könnyű tisztítani.

3Edzett rúdacélAz ajtó szerkezetébe heggesztett acélrudak egy rácsos szerkezetet alkotnak, ami visszatartja a behatolókat és extra stabilitást ad az ajtónak.

4Nagy sűrűségű szigetelésKiemelkedő hőszigetelésű PU keményhab vagy EPS kerül az ajtó belsejébe.

Üvegek és Díszbetétek Matt, tükröződő, színezett és egyedi
motívumokkal díszített üvegbetétek.

Hasonlítsa össze az ajtóhoz választható üvegeket vagy tegye még egyedibbé a bejárati ajtót hangulatos motívumokkal az üvegbetétben. A külső és belső fényviszonyok az üvegek átláthatóságát befolyásolják.

Matt tejüveg

Matt üveg, elegáns megjelenés, decens hangulat. A fényt jól átereszti, ugyanakkor nem átlátható. Lorem ipsum dolor sit amet sankti non escober, del torres et messi picasso aqua. Sevilla nostredamus, frutta di mare nostrum, piedone revioli.

Reflex barna

Reflex barna üveg, elegáns megjelenés, decens hangulat. A fényt jól átereszti, ugyanakkor nem átlátható. Lorem ipsum dolor sit amet sankti non escober, del torres et messi picasso aqua. Sevilla nostredamus, frutta di mare nostrum, piedone revioli.

Reflex grafit

Reflex barna üveg, elegáns megjelenés, decens hangulat. A fényt jól átereszti, ugyanakkor nem átlátható. Lorem ipsum dolor sit amet sankti non escober, del torres et messi picasso aqua. Sevilla nostredamus, frutta di mare nostrum, piedone revioli.

Kiegészítők Biztonsági ajtó felturbózva

Automata ajtóbehúzó

Automatikusan zárt pozícióba csukja az ajtót.

Optikai kitekintő (kukucska)

Széles látószögű, 200 fokos kitekintő. Az ajtó elött várakozó személyeket biztonságosan, az ajtó kinyitása nélkül figyelheti meg.

Gombkilincs

A gombkilincs fix behúzó gombja nem mozgatja a zárszerkezet nyelvet, így a lépcsőházi besurranások megakadályozhatóak.

Biztonsági merevlánc

Biztonságos szellőztetést és kitekintést tesz lehetővé

Egzotikus norvég fából készült küszöb

Exkluzív megjelenésű keményfa küszöb. Elérhető 19mm és 35 mm magasságban.

Oldal- és felülvilágító ablakok

Hőhídmentes ALUTHERM™ szerkezetű és 3 rétegű melegperemes üvegezéssel A+ hőszigetelést garantál. Betörésbiztos P2, vagy P4 üvegezéssel is rendelhető.

Extra pótkulcsok

Felár ellenében, bármennyi pótkulcs rendelhetó a zárbetétekhez, hogy a család minden tagjánek elegendő kulcsa legyen.

Elektromos zár

Kényelmi funkció, amely a távoli ajtónyitást teszi lehetővé. Társasházak és irodák részére kifelyezetten javasoljuk.

Digitális kitekintő

Kamerával felszerelt kitekintő a biztonsági eszközök új generációja. Rögzíteni tudjuk az ajtó elötti mozgást akár éjjel-nappal.

Hosszított rúdkilincs

Külső oldalon a kilincs helyetti rúd behózó.

Kültéri keretek

Több választható keret közül választhatunk a felhasználási területnek és beépítési helynek megfelelően.

1 kulcsos zárrendszer

Kényelmi funkció. Az ajtóban lévő 2db zárbetét, vagy több ajtó esetén az összes zárbetét 1 azonos kulcsal üzemeltethető.

Felső fúrásvédelem

Lefeszítés és fúrás ellen is védi a zárbetétet. Nagyobb ellenállási képességet biztosít az ajtónak.

3-pontos garancia * Masszív ajtó. Masszív garancia.

Öt év teljeskörű garancia
Határidő garancia a beszerelésre
Betörésvédelmi garancia

* A 3-pontos garancia az általunk beszerelt Unisec biztonsági ajtókra érvényes!

Vásárlás – szállítás – beépítés Gyakran feltett kérdések

Miben tér el a hőhíd védett és a hőhíd csökkentett tok?

Kültéri ajtóink alap felszereltsége a hőhíd csökkentett tok, amit zárt de fűtetlen lépcsőházba ajánlunk a kisebb hőkülönbség miatt. A hőhíd védett tok (PERFOTHERM) perforálva van, nincs megszakítva. Így a nagyobb hő különbség miatt nem fog izzadni a tok (páralecsapódás), ezért családi házakba, vagy nyitott folyosós lépcsőházakba ajánljuk.

Mit jelent az egykulcsos rendszer?

Az egykulcsos rendszerek kényelmi funkciókat látnak el. Előnye, hogy az ajtóban lévő két különálló zárbetétek ugyanazzal a kulccsal nyithatóak, így kevesebb kulcsra van szükség és megszabadulhat a nagy kulcscsomótól.

Nyári nagy melegben deformálódik az ajtólap?

A kültéri ajtók szerkezete teljesen hőhídmentesített, így a nyári melegben sem tudnak az ajtólapok eldeformálódni. Felületük UV védelemmel ellátott fóliával vannak ellátva, melynek köszönhetően színüket sem veszítik el.

Kifelé nyílóra is beépíthetők az ajtók? Így is biztonságosak?

Igen, az ajtók beépíthetők kifele nyílóra is. Ebben az eseteben a zsanérok láthatóak, de biztonsági szempontból nem veszítenek értékükből, mert minden zsanér mögött kiemelésgátló acéltüske található. Erre a funkcióra azért is lehet szükség, hogy az előszobánkat belsőteret megnöveljük. pl. az ajtó nem nyitható 90 fokban, mert ott éppen egy cipőszekrény, a másik oldalon meg egy kifelé nyíló fürdőszoba ajtó van

Akadálymentes a küszöb?

Igen. Az ajtó alapfelszereltségébe tartozó küszöb 19 mm magas, amely teljes akadálymentes áthaladást biztosít.

Ha minél több zárral szerelem fel az ajtómat az megvéd a betörőkkel szemben?

Gyakran előforduló tévhit, hogy a minél több zárbetét felszerelésével biztonságosnak hisszük az ingatlanunkba való bejutás megakadályozását. Pedig a nem megfelelően megválasztott zárbetétekkel, csakis magunknak okozunk kényelmetlenséget a napi ajtóhasználatnál. Vegyünk pl. egy erős biztonsági ajtót, ami 3, vagy annál több egyszerű zárral van szerelve, ami a beépítést követően nem sokkal magától szétesik, vagy éppen az egyszerűsége miatt az illetéktelen behatolók is halkan és gyorsan hatástalanítani tudják. A megnyugtató biztonsághoz nem a mennyiség, sokkal inkább a minőség ami fontos! Vegyünk egy biztonságos bejárati ajtót 1, vagy legfeljebb 2 valóban jó minőségű biztonsági zárral és megfelelő vasalatokkal! Ezzel már elmondhatjuk, hogy megtettük azokat a lépéseket, amivel egy megnyugtató biztonsági védelmet biztosíthatunk ingatlanunk és persze értékeink számára. A jó minőségű biztonsági zárbetétek ugyanis megnehezítik az illetéktelenek bejutását, mivel hatástalanításuk több időt vesz igénybe. A zárbetétek zajos, hosszú hatástalanítási procedúrája megnöveli a lebukás kockázatának lehetőségét, ezért az ilyen lakásokat, házakat nagyobb eséllyel kerülik el az elkövetők.

Mivel érhetem el a legnagyobb biztonságot?

Egy megfelelően kiválasztott biztonsági ajtó, ami két valóban jó minőségű zárbetéttel és vasalattal van szerelve megfelelő védelmet biztosít számunkra. El kell ismernünk, hogy tökéletes, mindenre kiterjedő biztonság nem létezik, de fontos, hogy az ajtó - ami a leggyakoribb behatolási felült, az ingatlan többi nyílászárójának biztonsági kategóriájával összhangban legyen, így hagyunk a lehető legkissebb esélyt az illetéktelen behatolók számára. A megelőzés is fontos, ráadásúl kifizetődőbb. Amennyiben ingatlanunk rendelkezik biztosítással, az abban megjelölt értékek biztosítására, a biztosítók konkrét elvárásokat támasztanak a védelmi szintet illetően. Érdemes a biztonsági szintet ennek figyelembevételével kialakítani, hogy az ingatlanunk védelem szintje a védett értékek nagyságával arányban kerüljön.

Hogyan tegyem lépcsőházi lakásunkat biztonságossá? Milyen biztonsági ajtót válasszak?

Az ajtó minőségére kell fokozott figyelmet fordítanunk, ahhoz, hogy megnyugtató védelemre törekedjünk. Egy szerkezetileg masszív fém biztonsági ajtónál is számít a vasalatok minősége. A biztonsági bejárati ajtót úgy kell megválasztani, hogy az összhangban legyen a lakás biztonsági paramétereivel. Panellakásoknál, vagy társasházi lakásoknál figyelembe kell venni, hogy a bejárati ajtó az egyetlen olyan nyílászáró, amivel egy illetéktelen behatoló szembekerülhet. Így az ajtónk ne csak első ránézésre legyen masszív, de kellően ellenállónak kell lennie a betörőkkel szemben.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a bejárati ajtónk biztonságánál?

Ha meglévő ajtóját szeretné megerősíteni, akkor fontos az ajtó anyaga, lehetőleg tömör, masszív legyen. Olyan kilinccsel lássuk el, amelyik kívül lefeszítést gátló betéttel rendelkezik, vagy fixgombos, belülről pedig normál, kilincs funkciójú. Az ajtólapot is erősítsük meg, acél- vagy fémszalaggal. Ha más nem is, a zárszerkezettel szembeni oldal megerősítése mindenképpen szükséges. Egy puha fa, vagy műanyag tok esetén az ajtó könnyen felfeszíthető a zárnál. Minimum 2 zár, vagy többpontos zár felszerelése ajánlott. Az alsó és a felső zár is hengerzárbetéttel működjön. Az egyik zár helyett egy jó minőségű hevederzárat is beépíthetünk, amely több irányú záródást biztosít az ajtónak. Olyan bevésőzárat válasszunk, amely kettős reteszelésű. A bejárati ajtóknál kiemelten fontos, hogy a hengerzárbetétek 2-3 mm-nél hosszabban ne lógjanak ki az ajtó síkjából, ezeket a zárbetéteket fúrásvédő pajzsal is megerősíthetjük. Biztonsági előírás, hogy a zsanérok mellé egy kiemelést-gátlót is felszerelünk. Ajánljuk még a biztonsági ajtólánc és a nagy látószögű optikai kitekintő alkalmazását is. Fontos, hogy a zárbetét biztonságilag minősített legyen, legalább fúrásvédelemmel rendelkezzen, és mindenképpen szakemberrel szereltessük fel!

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a családi házunk biztonságánál?

Hasonlóan, mint a lakások esetében, az ajtónak jó minőségű, erős, lehetőleg fémből kell készülnie, és nem árt a hasonló minőségű keret és zsanér. Gyengébb minőségű ajtóknál fontos lehet a biztonsági vasalatok minősége és a kiemelés-gátló, amely megakadályozhatja az ajtó leemelését. Válasszunk legalább két zárbetétet, vagy több ponton záródó zárat a bejárati ajtóba! A hevederzárnál is ügyeljünk annak minőségére. A megfelelő méretű zárbetét kiválasztása kiemelten fontos. Ha a zárbetét akárcsak 2-3 mm-rel is kilóg az ajtó síkjából, a törésvédelem már nem funkcionál hatékonyan, és az ajtó könnyű támadási felületté válik. Hatékony a fúrást, vagy törésvédő pajzs alkalmazása a zár védelmére, hosszabb zárbetéteknél pedig fokozottan javasoljuk ezek felszerelését.

Megtetszett az ajtó?

Ha megtetszett Önnek az ajtó, online megtervezheti és meg is rendelheti. Vagy látogasson el bemutatótermünkbe, ahol szakértő kollégánk segít a választásban!

Ajánlatot kérek
Megtervezem
RC2N
Biztonsági szint

Minősített biztonsági ajtó, az EU által kidolgozott RC szabvány alapján.
Az ajtók biztonsági osztályzása megmutatja, hogy az ajtó milyen eszközöknek és mennyi ideig képes ellenállni egy esetleges betörési kísérlet alkalmával. A biztonsági ajtóink besorolása RC2-től, RC4-ig terjed, ahol az RC2 a legkisebb, míg az RC4 a legnagyobb ellenállást jelenti.

  • 3-15 perces áthatolási ellenállás az EN 1627: 2011 szabvány szerint. A behatolási kísérletet fizikai erővel és egyszerű kézi eszközökkel végezték: csavarhúzó, fogó, sasszeg
  • A főzár EN 12209 szabvány szerint a legmagasabb 7-es szintbe tartozik.
  • Az RC2N besorolás az olyan üvegezett biztonsági ajtókra vonatkozik, amelyek nem biztonsági üveggel készülnek, tehát alacsonyabb védelmet biztosítanak.
2,0kW
Hőszigetelés

Minél kisebb a mutatószám, annál jobb az ajtó hőszigetelése, így kevésbé engedi be télen a hideget és nyáron a meleget. Élvezze a magasabb komfortot és az alacsonyabb fűtésszámlát.

Mi számít jó értéknek?

  • A biztonsági ajtók között az 1.5 W/m2K alatti érték már kiemelkedően jónak számít
  • míg a 2.0 W/m2K érték egy átlagos hőszigetelésnek mondható
  • egyes biztonsági ajtóink 1,1 W/m2K értékkel bírnak, ami jelenleg az egyik legjobb a piacon

31dB
Hangszigetelés

Zavarják a lépcsőházból vagy utcáról beszűrődő zajok? Válasszon olyan ajtót, ami csendessé teszi az otthonát, így nyugodtan pihenhet és beszélgethet anélkül hogy megzavarnák, vagy fel kéne hangosítani a TV-t. Minél nagyobb a hangszigetelés (dB) értéke, annál nagyobb hanggátlásra képes az ajtó.

Egyszerű példa a hangszigetelés működésére:
A suttogó beszéd 30 decibel, a normál beszélgetés 60 dB, egy forgalmas utca morajlása 70 dB, egy kézi szerszám vagy motoros fűnyíró 80-90 dB hangerőnek felel meg. Míg a falavelek neszezése mindössze 20 dB hangerejű.

Így csökkenti a zajokat egy hanggátló ajtó:

  • egy alap Gerda ajtó ami 31dB hanggátlással bír, képes a normál beszéd hangerejét a suttogás szintjére csökkenteni
  • a legmagasabb 47dB hanggátlásra képes ajtónk az utcai zajt képes a levelek neszezésének hangerejére mérsékelni
Árszint

Miért nem írunk árakat?
Az árakat befolyásolja a választott megjelenés, az ajtó felszereltsége, illetve a beépítés helye és módja, ezért nem tudunk pontos árakat kiírni. Ugyanakkor a számozás megmutatja, ha egy ajtó kedvezőbb vagy magasabb árfekvésű.

Így találjuk meg Önnek a tökéletes ajtót:
- Meghallgatjuk az igényeit és gondosan felmérjük a beépítés helyét – így mindig közösen választunk olyan ajtót, ami az Ön elvárásaihoz és lehetőségeihez legjobban passzol.
- Megmutatjuk a szempontokat, hogy Ön valós információk birtokában a legjobb ár-érték arányú ajtót válassza ki, aminek beépítését követően nemcsak otthona biztonságát garantáljuk, hanem azt is, hogy a biztonság exklúzív megjelenéssel és hosszú élettartammal párosul.
- Nem mindenkinek megfelelő, amit kínálunk. Ilyen esetben szívesen ajánlunk más, megbízható gyártókat.

szabvány méretek
80

Szabad átjárhatóság mérete 810mm. Beépítéshez szükséges szabad falnyílás mérete 930mm

80N

Szabad átjárhatóság mérete 780mm. Beépítéshez szükséges szabad falnyílás mérete 900mm

90N

Szabad átjárhatóság mérete 880mm. Beépítéshez szükséges szabad falnyílás mérete 1000mm

90E

Szabad átjárhatóság mérete 920mm. Beépítéshez szükséges szabad falnyílás mérete 1030mm

100E

Szabad átjárhatóság mérete 1020mm. Beépítéshez szükséges szabad falnyílás mérete 1140mm

Tervezze meg ajtaját!
1 típus
Ajánlatkérés erre
faborítású
fém
teli
ablakos
A kép csak illusztráció, a valóságban a szín és a minta kis mértékben eltérhet